Skeikampenrennet Geir OlsenSkeikampenrennet ble gjennomført i eventyrlige omgivelser første helgen av januar. De ca 100 skiløperne som trosset varslet vind og kulde fikk en tur i flott vinternatur. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Heming vant kvinneklassen klart, mens Øystein Solbjørg fra Vestringen var raskest blant herrene

Litt vind var det riktignok ved starten, men Skeikampenrennet går i varierte og fine skogsløyper hvor vinden var ubetydelig. Kald og litt trå snø bidro til at det ikke ble noen løyperekorder, men det var jevne forhold gjennom hele løpet. Det var da også mange fornøyde deltakere å se etter rennet.


Astrid til topps

Ikke uventet gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen til topps blant kvinnene. Hun reiste hjem fra Tour de Ski før den var ferdig, og med de værforholdene det har vært i Touren er hun fornøyd med den beslutningen.

  • Sånn som Touren har utviklet seg – blant annet med en avlysning og et bingorenn med isete og vanskelige forhold – tror jeg at det er bedre for meg å være på Skeikampen. Jeg har gått Skeikampenrennet flere ganger, og jeg håper det nok en gang kan være formutløsende.

Hun er uttatt til OL i februar, men vet ennå ikke hvilke distanser hun eventuelt får gå. Det er ikke noe nytt at hun får kniven på strupen og må prestere godt i renn fram mot store mesterskap.

Skeikampenrennet 3 Geir Olsen

Planen er å overbevise under NM og dermed få klarsignal for distanser i OL. Skeikampenrennet passer i oppladningen.

  • Jeg har god erfaring med å ta meg helt ut på dette rennet, og går hardt fra starten. Jeg synes kroppen var bra og at det fungerte fint. Det er dessuten et veldig fint renn med en avslappet og hyggelig atmosfære, og jeg synes det er rart at ikke flere deltar på dette rennet. Det er jo helt rått å gå på ski på Skeikampen nå.

Så fint er det på Skeikampen at Astrid – sammen med kollega og skeikampenentusiast Heidi Weng – prøver å få lagt en «precamp» med resten av laget til Skeikampen.

Uansett er det sannsynlig at Astrids siste forberedelsene før avreisen den 2. februar blir på Skeikampen. Den løsningen har hun lykkes med før, og det har flere lagt merke til. Som en av trenerne sa:

  • Vi må sende deg til Skeikampen. Du kommer i form der!


Først og fremst mosjonsrenn

Skeikampenrennet er først og fremst et mosjonsrenn. Og det er plass til enda flere neste år. Velg mellom mosjonsklasse uten tidtaking på 14 eller 27 kilometer, eller konkurranseklasse på lengste distansen.

Som deltaker på årets renn kan jeg bekrefte at det er et hyggelig og fint renn i strålende omgivelser – også for oss som bruker litt lengre tid enn eliten. Det blir litt ekstra trening når man går med startnummer, og slike renn er god trening for renn som for eksempel Birkebeineren.

Om du gikk glipp av dette rennet, er det ikke så lenge før du får en ny sjanse. Den 18. februar er det klart for turrennet Kjølen Hematt. Kanskje vi ses på startstreken der?

Les mer om Skeikampenrennet i Gudbrandsdølen Dagningen (kun for abonnenter). 

GOLL9343


Folleburennet søndagen

Det var ikke bare mosjonister og voksne som var i aksjon med startnummer på brystet i helgen. Dagen etter Skeikampenrennet var det duket for Folleburennet, hvor 133 skiløpere i alderen 8 til 16 år deltok. Løypene gikk med start og målgang i samme område som målgang på Skeikampenrennet, og distansen var fra en kilometer for de yngste opp til fem kilometer for de eldste.

Folleburennet ble arrangert for tiende gang, og det var andre året at det foregikk på Skeikampen. Nytt av året var at det var elementer fra skicross i løypene, og dette stilte ekstra krav til løpernes skiferdigheter. Det var både lokale løpere og tilreisende på startlistene, og både deltakere og voksne så ut til å kose seg på arrangementet. Dette er et fint renn også for hyttefamilier og tilreisende, og det er absolutt plass til flere tilreisende deltakere.

Les mer om Folleburennet i Gudbrandsdølen Dagningen (kun for abonnenter).

Tekst av Anders Lindstad.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bildene er tatt av Geir Olsen.