Betydelig opprusting av uteområder, et sentrum med vinterbrøytet gågate og torg, bedre trafikkløsninger, nye leilighetsbygg med inntil 430 leiligheter og nye parkeringsplasser med tilbringerheis opp til alpinbakken er noen av elementene i planen for sentrum av Skei.

Onsdag 11. oktober var det informasjonsmøte med presentasjon av Olav Thongruppens planer for Skei sentrum. Planområdet omfatter utbyggingsområdet rundt Velkomstsenteret samt nødvendig areal for parkering, gang- og sykkelveg og skiløypekryssing

Full sal på informasjonsmøtet tyder på stor interesse for planene. Og kommentarene og spørsmålene fra salen var i all hovedsak svært positive.

Olav Thon Gruppens rådgiver i arbeidet med planleggingen, Gunnar Bratheim fra Multikonsult, fortalte om arbeidet så langt, og hvordan den videre prosessen går. Der jobber de med kunnskapsinnhenting og analyse, samt at de utarbeider planforslag og konsekvensutredninger. Snart legges planene ut for høring

-Vi satser mye på dette prosjektet, og vi opplever at vi har en god dialog med kommunen. Nå skal planen ut på offentlig høring, og vi ønsker videre dialog med alle interessenter. Skriv brev og kom med innspill, oppfordret Jarle Brunsell, han er prosjektutvikler i Olav Thon Gruppen.

Etter presentasjonen var det mulighet for å stille spørsmål og å komme med kommentarer. Flere av tilhørerne pekte på at det var viktig å komme i gang, og ville gjerne vite mer om tidsperspektivet her.

Prosjetutvikleren la vekt på at dette har høy prioritet i Olav Thon Gruppen, og at de ønsker å komme i gang så snart som mulig.

-Hele prosjektet har kanskje et tiårsperspektiv, men vi setter i gang så fort som mulig, forsikret prosjektutvikleren.

Positivt for området

Hele prosjektet vil bidra til å bygge opp og styrke Skei som reiselivsdestinasjon. Mer aktivitet, flere tilbud og bedre miljø var stikkord som gikk igjen. Dette vil komme både nåværende hytteeiere og andre gjester på Skei til gode, fortalte Brunsell.

Dette synet fikk støtte hos ordfører Hans Oddvar Høistad. Han bekreftet at det har vært god kommunikasjon mellom kommunen og utbygger, og han syntes det som ble presentert var veldig positivt.

-Skei og utviklingen der er viktig for Gausdal kommune. Vi er glade for at vi har en aktør som har muskler til å utvikle destinasjonen videre. Jeg tror dette kan gi et veldig hyggelig sentrum, og det er positivt at det er lagt til rette for så mye aktivitet. Dette er bra for både hytteeiere og for hele lokalsamfunnet, sa ordføreren etter presentasjonen.

Av småpraten etter at presentasjonen var over, virket det til å være gjennomgangstonen blant mange av dem som hadde møtt opp.

Planprogram finner du her.

Selve presentasjonen finner du etterhvert på Gausdal kommunes nettsider.

Tekst og bilder:
Anders Lindstad
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

thonmøte arkitektthon