Topptrimmen er et populært tilbud til både fastboende og besøkende i Gausdal. Ta utfordringen og finn nye topper og nye turmål i sommer.

Topptrimmen er et samarbeid mellom Gausdal Idrettslag og Naturvernforbundet i Gausdal, og det er 20. året dette gjennomføres. Målet er å få så mange som mulig ut i naturen og kulturlandskapet, for å styrke både den fysiske og den psykiske helsa. Stadig flere deltakere tyder på at man lykkes.

Jubileum – 20 år med topptrim

Topptrimmen har i løpet av de årene den har vært arrangert blitt et svært populært tiltak. I fjor ble det solgt rekordmange 976 konvolutter til Topptrimmen. I løpet av de 20 åra Topptrimmen har vært arrangert, har arrangørene satt opp 51 kasser på ulike trimtopper eller utsiktspunkt. Tilbudet utvides nemlig stadig, og som regel er det noen nye topper hvert år.
I konvolutten man får når man kjøper Topptrimmen ligger det informasjon om de ti toppene som er med i årets Topptrim. Her står det blant annet litt om hvor det er greit å starte turen, en kort beskrivelse av terrenget du går igjennom, toppens høyde og omtrent hvor lang tid det tar å gå opp. Årets topper er: Søre Gråhø, Skjenafjellet, Skruvdalstind, Lundevarden, Djuptjernskampen, Båndsæterkampen, Brathovdkollen, Dørdalsknappen/Kristianvarden, Ormtjernskampen og Høgda. Bonustoppen i år er Søre Langsua.

Ta med kart og kompass

Selv med beskrivelsen av turer og utgangspunkt for topptrimturer, anbefales det å ta med kart og kompass. Løypene skal likevel være greie å følge med eksisterende merking og råk, men i fjellet kan man bli overrasket av tåke og litt utfordrende forhold. Ta med litt ekstra klær, mat og drikke, og vær alltid forberedt.
Og; det er lov å hjelpe til med å holde skilting og merking ved like. Alt arbeidet med dette skjer på dugnadsbasis. Vær imidlertid oppmerksom på at det er spesielle regler som gjelder for merking i nasjonalparken og naturreservatene, så her overlates dette til de som har dette som jobb.
Husk å be med deg naboer og venner, - og for all del, ta med deg fotoapparatet! Merk de fineste bildene med #topptrimmengausdal når du deler på sosiale medier.

Informasjon på Facebook

Topptrimmen finnes også på Facebook. Søk på «Topptrimmen i Gausdal» og finn informasjon, delta med ris og ros og i diskusjoner. Bilder kan også deles her. Om noen har lyst til å bidra med ideer eller frivillig innsats, kan dette også kommuniseres her.

Send inn registreingskort

Når sommeren er over, sender registreringskortet inn. Siden det er 20-årsjubileum i år, vil alle over 15 år som klarer minst 10 topper og alle under 15 som greier 5 få ei Topptrim - T-skjorte. Det blir trukket ut vinnere i tillegg.
Opplegget koster kr 100,-, og Topptrimkonvolutt kan kjøpes på følgende steder: Circle K på Segalstad bru, Gausdal kommune Servicetoget, Sport1 Gausdal, Bolt'n AS i Follebu, Joker Skeikampen og Coop Prix i Vestre Gausdal.

Les mer om Topptrimmen her..

Topptrimmen på Facebook:
https://www.facebook.com/topptrimmengausdal/?fref=ts

Tekst: Anders Lindstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.