april, 2019

19apr10:0015:00LangrennscrossTar du utfordringen?

Arrangementsinfo

Tar du utfordringen?

I påsken er det nye muligheter til å utfordre hyttenabo, familie eller skistjerner i langrennscross. Tradisjon tro blir det langrennscross på Skei langfredag.

Langrennscrossen i påsken har blitt en hyggelig og morsom tradisjon på Skeikampen. Her kan alle delta, og det er en strålende anledning til å ta et lite familieoppgjør eller et nabooppgjør for å finne ut hvem som er best på ski. Likevel: Akkurat som i OL er det viktigst å delta – enten som løper eller som publikum.

Både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og skiskytter Tarjei Bø har vært på startstreken i skicrossen tidligere. Sannsynligvis dukker begge opp i år også. Det er bare å smøre skiene og legge seg i trening – det å kunne utfordre noen av verdens beste skiløpere må jo være interessant både for små og store langrennsløpere.

Hva er langrennscross?

Langrennscross er en morsom konkurranseform for alle aldre i en kort løype med innlagte hopp, kuler og svinger. Dette er nesten like moro for publikum som for deltakere – med saltoer, spektakulære fall og stor fart. Konkurransen foregår på langrennsski og det er fri teknikk. I finaleheatene er det førstemann i mål som er vinneren.

Det hele starter med prolog for alle klasser. Klasse 8-10 rangeres ikke og det er ingen finaler i denne klassen. Her er det snakk om å skape skiglede, og mange av de yngste viser imponerende ferdigheter på ski. For klassene 11-13, 14-16, 17+ og klassen gamle helter arrangeres superfinale.

Det vanlige har vært å starte med de yngste klassene først og avslutte med de eldste. Etter prolog er det supersprint, mens finaleoppsett gjøres klart. Det er premier til alle. Det er også uttrekkspremier.

Mer praktisk informasjon og påmelding kommer.

Tilbake til flere arrangementer. 

Tid

(Fredag) 10:00 - 15:00

Sted

Skeikampen Sentrum

Arrangør

Follebu SkiklubbTormod Bjerke, koordinator, tlf: 913 40 676  E-post: tormod.bjerke@backe.no 

Kjøp billetter

Påmelding kommer her!
X