Vinteren er for alvor i gang på Skei. Denne helgen åpner alpinanlegget helt til topps, og åtteseters stolheisen står klar til å frakte skiglade gjester til toppen. Samtidig kan langrennsfolket nyte 100 kilometer med langrennsløyper – både klassisk og skøyting. En periode med stabil kulde har gjort det mulig å produsere nok snø til at alpinanlegget kan åpne til topps. Selv på snøsikre Skeikampen er det nemlig ikke mer enn ca 25 – 30 centimeter snø i terrenget.

Rune Slåsletten. Foto: GD

Ved hjelp av snøkanoner kan Rune Slåsletten i Skeikampen Alpinsenter love gode forhold på framsiden av fjellet.

Alpinanlegget åpent daglig fra helgen

Hittil har en begrenset del av alpinanlegget vært åpent, og bare i helgene. Fra og med lørdag 15. desember er alpinanlegget i drift hele uken. Til nå er det i stor grad treningsgrupper på samling som har brukt anlegget, og de har vært godt fornøyd med forholdene så langt.

Se live oppdatering fra vårt webkamera her eller kjøp skipass online og gå rett i bakken.

Milevis med langrennsløyper

Det er ikke bare alpinistene som kan glede seg til å finne fram skiene på Skei. Langrennsløypene har for så vidt vært brukbare en god stund, og nå er omtrent 100 kilometer med løyper klare til å ta imot skiløpere i begge stilarter og i alle aldre.

– Stort sett alt av langrennsløyper er kjørt opp. Her kan man velge mellom løyper på fjellet og løyper i skogen, og alt av treningsløyper knyttet til den nye skistadion er kjørt opp. Det er bare å glede seg – og komme seg ut på ski, sier Rune Slåsletten.

Se våre turforslag til deg som skal på langrenn i helgen.

Langrennsløypene trenger stort sett mindre snø enn alpinanlegget, og selv med beskjedne snømengder byr Skei på milevis med løyper både til skøyting og klassisk. Takket være stor innsats med planering og forberedelser på sommerstid, kan løypene prepareres selv med ganske lite snø i terrenget.

Den eneste av de mer populære løypene som ikke er kjørt, er turen inn til Skardbua. Der tar som kjent været ganske godt, og på de mest utsatte plassene har vinden sørget for at det er nesten bart.

– Det er relativt fine forhold i de flest av løypene. Med snø i trærne, fantastisk fint desemberlys og mer snø i vente i helgen, tror jeg vi kan se fram til en veldig fin førjuls- og juletid for alle de som er glade i å gå og stå på ski, avslutter Rune Slåsletten.

Les flere nyheter fra Skeikampen her.